Terug =>hier<=
Tracking en Tracing

door Mario Dings, 23 november 2012

Alle reacties op dit artikel graag richten aan Tracker@Sailplanet.NL
Het stuk wordt verder uitgebreid zodra ik (van anderen) meer informatie heb gekregen.

Software is te verdelen in 2 categorieen, namelijk de software voor de "Tracker" en (indien nodig) voor de "Tracer".
Tracker
Sommige software doet niet meer dan de GPS-informatie opslaan op een geheugenkaart en maakt eventueel het track visueel. Vaak krijgen we dan ook nog schermen erbij met GPS informatie van dat moment. Daaronder vallen snelheid, hoogte en locatie van de satellieten. Deze informatie komt van de GPS af.
Tracer
Omdat we hier de hulp moeten hebben van een internetserver zal ik hier de diverse gratis diensten bespreken.

Software voor de "Tracer" op een Internet-server

www.SpySAT.eu
Omdat voorgaande systemen ondertussen verdwenen zijn heb ik nu een nieuwe topper gevonden. Het is nog in test-fase voor mij, maar de vooruitzichten zijn goed. Ik heb het getest op mijn Mandarijn-tablet (=chinese tablet) en op een Samsung Galaxy Ace. De zerver wil nog wel eens "overbelast" zijn voor de kijkers, maar als "lid" heb ik nog nergens last van. Dus schrijf je in, geef een naam en een wachtwoord op. Meer vraagt men niet. Dan mag je meteen uitnodigen als vriend om mee te kijken.

www.Trackr.nl
Mijn kennismaking met Hyves leidde me naar Trackr! Enerzijds kan het leuk zijn om op Hyves te laten zien waar je bent. Het nadeel is dat het er dan ook altijd staat. Natuurlijk geldt dit ook voor alle voorgaande systemen. Bij Trackr! is het nodig om een code te krijgen van degene die je wilt volgen. Dit is van belang als je je privacy wilt beschermen, alleen is het meteen ook onhandig, omdat je die code steeds moet doorgeven.
Voor meer informatie: Laatst bekende positie Trackr draait niet op Android telefoons.

www.Instamapper.com
Op deze website wordt aangegeven hoe goedkoop het kan zijn om een tracing systeem op te zetten. Voor $40 heb je al een telefoon met GPS, dus op naar de States..
Helaas sluit de site op 13-12-2012 en zult u zelf weer op zoek moeten gaan.

Sports-Tracker.com
Gratis en voor niks (net als de voorgaande) bij de Nokia is de Sportstracker te downloaden Aan de "tracer"-kant blijkt dat Europa zich sportief uitleeft. Een ronde stip geeft een beweging aan. Ik heb echter nog niet kunnen ontdekken hoe het er uit ziet als er iemand daadwerkelijk aan het bewegen is. Op de skates...

www.google.nl/latitude
Niet echt een track en trace maat toch wel een locatiebepaler is Latitude van Google. Je kunt dus wel zien waar iemand is, maar het geeft geen spoor (track) af Op theevisite...

Software voor de "Tracker" op de mobiel

Stel wel je mobiel zo in dat er niet voortdurend gevraagd wordt of de applicatie wel gegevens mag lezen en verzenden, want dat verstoort erg. Zet de beveilinge ze in het buitenland WEL aan.


Trackr.nl
Aardig hier is dat eerst verbinding met de server gemaakt wordt, voordat naar de GPS wordt gevraagd. Dat is handig omdat het soms wel lang kan duren voor de GPS een lock heeft. Ook handig is dat de QAC in beeld staat. Als je vrienden bellen dan kan je meteen de code doorgeven.
instamapper.com
Het scherm van deze applicatie is niet mooi. Het flikkert voortdurend en de snelheid wordt niet aangegeven. Ook merkte ik dat de applicatie op een bepaald moment gewoon niet meer verder gaat met opnemen en versturen van de GPS-gegevens. Jammer.
sportstracker.nokia.com
Ik moet toegeven dat dit de mooiste plaatjes geeft op je mobiel. Gelikte helder informatie over de tijd, afstand, track en hoogte. Samenvattingen en grafieken voor na afloop. Alleen.... ik kijk er bijna niet naar. Dat komt ook omdat ik mijn scherm uit laat gaan. Maar ook omdat ik tijdens het rijden er gewoon geen tijd voor heb.
Smartphone of PDA met Windows Mobile
Afhankelijk van het Operating Systeem kan een programma er anders uitzien en zich zelfs anders gedragen. Momenteelis er voor Android nogal wat te vinden. Vooral de localizers (waar ben ik NU) zijn erg in trek. Dat zit vooral in de vraag of het programma op het OS zelf draait, of dat het noodgedwongen in een Java omgeving draait. Hoe goed Java ook is, het blijft een schil op een schil. Terug =>hier<=